hand kommer ut genom bildskärmen och skakar hand med användaren

Att ha en PT på gymmet är drömmen för många som vill utveckla sin träning och nå bättre resultat. Det kan du ha även på kontoret. Ett av de bästa sätten att lära sig smarta tips och tricks i vardagsverktygen är nämligen att lära av varandra.

En tidigare kollega sa en gång, angående en kommande omorganisation:

– Vi behöver inte någon ny organisation. Vi behöver organisera det vi redan har.

Jag kan ibland tänka likadant om digitalisering. Det är så mycket lättare att skaffa nya system, appar och verktyg i tron om att de ska lösa allt. Som att skaffa Tupperware-burkar och tro att det räcker för att få välkomponerade och delikata matlådor i kylskåpet.

Lär mer om det du redan har

Många av de digitala verktyg vi använder har vi lärt oss själva – just genom att använda dem. Ett sådant exempel är Word. Även om det ibland hakar upp sig och saker krånglar är det svårt att hitta en kurs som innefattar just det som som skulle behövas.

Det är där coachningen kommer in. Något som lärt mig mycket är nämligen just samarbete i Word. Genom att se någon göra annorlunda än man själv skulle gjort utvecklar man kunskap.

Jag hänger gärna över din axel

Som coach är jag med dig i ditt arbete. Du slipper långdragna föreläsningar utan lär dig mer om det du behöver använda. Inför coachningen väljer du ut det som är aktuellt just nu, det du brukar tycka är svårt eller som brukar krångla. Om du vill får du även språkcoachning parallellt.

Du behöver inte teckna dig för något återkommande upplägg eller ett visst antal gånger. Du bokar precis så mycket tid och så ofta du vill/hinner/kan.

Jag lovar: en personlig coachning kan förebygga många Word-kriser – en vanlig mardröm är trasslande innehållsförteckningar och rubriknumrering som krånglar när deadline närmar sig.

Hör av dig så hittar vi rätt upplägg tillsammans!

Den här texten kommer från ett av mina nyhetsbrev. Jag skickar ut ett sådant brev ungefär en gång i månaden med tips om skrivande och lite inblick i de uppdrag jag jobbar med.

Välkommen som prenumerant!

Vill du läsa mer om text? 

Den här texten kommer från ett av mina nyhetsbrev. Det kan trilla ner även i din mejlbox någon gång i månaden om du vill.

Välkommen att prenumerera