tecknad lina med randiga och prickiga vimplar i rött och vitt samt siffran 5 i luften. intill

I slutet av maj är det faktiskt fem år sedan jag startade Uttryckeriet. Det är bland det bästa jag gjort, eftersom det fick mig att äntligen hitta hem i yrkeslivet. Välkommen på digitalt kalas!

Att nätverka är en del av företagandet. För mig är balansen perfekt: att växla mellan att jobba själv och dessemellan ha kreativa och trevliga kontakter med både kunder och andra företagare. Kontakterna får mig att lära och utvecklas och blir ibland frön till nya uppdrag och samarbeten.

Varmt välkommen att nätverka och fira i form av en digital kalastimme måndagen den 24 maj klockan 16. På programmet finns lite återblick, mingel och kviss med vinstchans. Dessutom är det fritt fram att ställa mig mot väggen med en fråga, redan i anmälan!

Klädsel och placering är fri  – du behöver bara en schysst uppkoppling!

Klicka här för att anmäla dig på momangen

Ikigai är min affärsplan

Ikigai var ett av årets nyord 2019. Det förklaras som ”upplevelse av att tillvaron är meningsfull”. Det här ordet beskriver så väl min tillvaro som företagare. Och så glad jag blev när jag hittade det som alternativ till business-termer som USPar, målbilder och strategier …

symbol med fyra cirklar och en gemensam yta i skärningspunkten, där det står ikigai. I cirklarna står det "det du är bra på" , "det världen behöver", "det du kan få betalt för" och "det du brinner för"

2013, i en lågpunkt på grund av utmattning, försökte jag hitta och sätta ord på mina förmågor. Ord som dök upp var språk, text, tydlighet, struktur, rutig och logisk.

Begreppet klarspråk summerade flera av orden och blev en medveten riktning, som ledde mig till Jordbruksverket, som är duktiga just på det.

I denna omgivning och med pepp från nära och kära kunde jag 2016 kasta loss som företagare. Bit för bit trappade jag ner anställningen och upp Uttryckeriet. Jag hittade nya nätverk, nya samarbeten och nya tjänster att erbjuda. Sommaren 2018 blev jag egenföretagare på heltid.

I slutet av maj fyller Uttryckeriet fem år. Jag har inga högtflygande mål – men en tydlig riktning. För ikigai – meningen – är så mycket viktigare än målet.

Jag vandrar helt enkelt vägen vidare med många goda samarbeten och fler på väg in, nya idéer att pröva och mår så oändligt mycket bättre än 2013.

Vill du ha mitt nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden skickar jag ett nyhetsbrev med tips om skrivande och lite inblick i de uppdrag jag jobbar med. 

Välkommen som prenumerant!

Att nätverka är en del av företagandet. För mig är balansen perfekt: att växla mellan att jobba själv och dessemellan ha kreativa och trevliga kontakter med både kunder och andra företagare. Kontakterna får mig att lära och utvecklas och blir ibland frön till nya uppdrag och samarbeten.

Varmt välkommen att nätverka och fira i form av en digital kalastimme måndagen den 24 maj klockan 16. På programmet finns lite återblick, mingel och kviss med vinstchans. Dessutom är det fritt fram att ställa mig mot väggen med en fråga, redan i anmälan!

Klädsel och placering är fri  – du behöver bara en schysst uppkoppling!

Klicka här för att anmäla dig på momangen

Vill du läsa mer om text? 

Den här texten kommer från ett av mina nyhetsbrev. Det kan trilla ner även i din mejlbox någon gång i månaden om du vill.

Välkommen att prenumerera