Ulrika och Uttryckeriet

Home/Ulrika och Uttryckeriet

Jag är textingenjör

Från början är jag textilingenjör och civilingenjör i väg- och vattenbyggnad, men språk och kommunikation har varit centralt i hela mitt yrkesliv. Till skillnad från många ingenjörer har jag sett fram emot att skriva rapport …

Att skriva läsvänliga texter kräver både att man kan hitta den röda tråden, att man kan väva ihop sammanhang och att man sedan kan bygga ihop ord och meningar på ett funktionellt och hållbart sätt.

Min styrka och drivkraft är att förmedla och förenkla komplexa sammanhang, väcka nyfikenhet och intresse för (klar)språk samt att skapa struktur och smarta, lättanvända lösningar.

Under drygt tio år kommunicerade jag energi och skaffade mig både mer utbildning och bred erfarenhet inom såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Därefter sökte jag mig till Jordbruksverket – en myndighet med uttalad klarspråksprofil. 2016 startade jag Uttryckeriet och sedan hösten 2018 är jag egenföretagare på heltid.

Jag förädlar text och spar tid

Mina uppdrag skiljer sig åt och finns hos såväl stora som små organisationer, både offentliga och privata.

Ibland skriver jag texter från början, andra gånger finns något att utgå ifrån som jag utvecklar och bearbetar vidare. Min skrivvana och mitt utifrånperspektiv är värdefulla verktyg för att både förbättra textens kvalitet och spara tid för kunden. För att uppskatta tid och kostnad för ett uppdrag gör jag ofta en provbearbetning för att visa på möjligheterna och hitta rätt nivå.

Välkommen att höra av dig för att diskutera dina skrivutmaningar och de texter du och dina kollegor arbetar med. 

Jag finns i Jönköping och nås på följande sätt:

Telefon: 070-396 84 66

E-post:  ulrika(snabel-a)uttryckeriet.se

Använd gärna kontaktformuläret!

Läs mer om mig och Uttryckeriet i mitt cv (PDF, 196 kB, öppnas i ny flik)