Inkludering handlar om att tänka brett, få syn på de normer vi påverkas av, och att våga pröva nya vägar. Kommunikation är superkraften för att komma vidare. I samarbete med NUVAB bjuder jag och arbetsmiljökonsulten Sara Lindberg, Friska Arbetsplatser, in till utbildningen Kommunicera för att inkludera – fyra förmiddagar med start i oktober.

Men varför ska man satsa på inkludering?

För många är valet enkelt. För att långsiktigt konkurrera och överleva behöver alla organisationer hitta och locka rätt kompetenser. Och för att skapa ett hållbart samhälle behöver vi ta vara på människors förmågor och minska både kostnader och det lidande som dagens sjukskrivningar för med sig.

Att inte satsa vore dessutom dumt av krasst ekonomiska skäl. För det visar sig att företag som är bra på inkludering går bra, mycket bra till och med. Som ringar på vattnet gynnas både individen och samhället.

Att det krävs kommunikation är nog uppenbart, men hur gör man då? Jo, det kommer vi utforska i den här utbildningen. Som deltagare får du möjligheten att diskutera dina utmaningar och dela dina framgångar med den övriga gruppen. Tillsammans diskuterar vi och provar olika verktyg. Mycket snack, men också mycket verkstad.

Mer information – tid, plats och kostnad om utbildningen Kommunicera för att inkludera

Få ett smakprov den 21 september

Den 21 september kl. 15–16:30 finns vi på Bistro Raw i Vetlanda och berättar mer om det vi planerar. Det är också ett ypperligt tillfälle att ge oss input om vad just du skulle ha nytta av under utbildningen. Och ett ypperligt tillfälle att fika, förstås. Anmäl dig via länken nedan senast den 17 september.

Inbjudan – eftermiddagskaffe den 21 september

logotyper tillsammans: röd skrivstil-uttryckeriet, trafikljuscirklar Friska arbetsplatser, gul fet stil NUVAB, näringslivsutveckling i Vetlanda

Vill du läsa mer om text? 

Den här texten kommer från ett av mina nyhetsbrev. Det kan trilla ner även i din mejlbox någon gång i månaden om du vill.

Välkommen att prenumerera