Hållbarhet och språk hänger ihop

Symbol globala målen - ingen ska lämnas utanför

Den 7 november går årets hållbarhetskonferens av stapeln, med CSR Småland som arrangör. Årets tema är Hållbara affärer – genom cirkulär ekonomi. Jag är medlem i nätverket och kommer att ställa ut på konferensen.

Jag ser verkligen fram emot att ta del av föreläsarnas erfarenheter och driv när det gäller hållbara affärer. För det är ju dit vi måste komma. Hållbarhet kan inte vara välgörenhet.

Bland föreläsarna på årets konferens finns flera lokala entreprenörer och experter på hållbarhetsstyrning och cirkulär ekonomi. Några företag har färska erfarenheter från ett pilotprojekt om cirkulära affärsmodeller som CSR Småland drivit under året.

De globala målen visualiserar på ett föredömligt sätt både att och hur allt hänger ihop. De 17 målen måste eftersträvas samtidigt och hållbarheten måste vara både social, ekonomisk och miljömässig. 

Dessa samband lyfts fram både i text och bild och det tydliga symbolspråket bidrar till förståelse och igenkänning. De globala målen är därmed ett utmärkt exempel på tydlig kommunikation, och tydlig kommunikation är en nyckelfaktor för hållbarhet. Bara genom förståelse kan vi förmedla kunskap, utveckla förutsättningar och motivera till förändring.

Samtidigt som kommunikation är en nödvändighet i hela arbetet, så har fyra av de sjutton målen en än mer direkt koppling till just klarspråk, som är grunden för det jag jobbar med:

Med utbildning och klarspråk kan vi skapa demokrati och inkludering. Hoppas vi ses på konferensen och kan prata mer om det!

Till konferensens program och anmälan 

Den här texten kommer från ett av mina nyhetsbrev. Jag skickar ut ett sådant brev ungefär en gång i månaden med tips om skrivande och lite inblick i de uppdrag jag jobbar med. 

Välkommen som prenumerant!