Personlig tränare i höst?

Detta är inget ovanligt budskap i annonser så här års. Men den här gången handlar det inte om gym, utan om skrivande. En av de tjänster Uttryckeriet erbjuder är nämligen skrivcoachning. 

Jag lånar ytterligare några rubriker från gymträningen för att beskriva vad jag menar:

Du får hjälp oavsett mål och erfarenhet

Skrivcoachningen utgår från där du befinner dig. Kanske upplever du att det är svårt och tar mycket tid att få till texter? Om du ska börja skriva något du inte gjort tidigare kanske du vill ha hjälp med tonalitet och disposition. Coachning kan också vara en värdefull väg mot att hitta rätt språk för din organisation. För en organisation som startat upp ett riktat klarspråksarbete är coachning ett viktigt komplement till utbildning för att verkligen få med alla på tåget.

Träna på egen hand eller med kollegor

Till skillnad från utbildningar och föreläsningar, handlar coachning om att vi jobbar tillsammans med dina texter. Du kan delta på egen hand, men om ni är flera som vanligtvis skriver liknande texter kan det vara givande att delta tillsammans med en eller två kollegor. Ofta kommer frågor upp om tonalitet och skrivriktlinjer ni bör hålla er till. Dessa är viktiga att diskutera och vara överens om för att organisationen ska tala med en röst.

Du får motivation och inspiration i träningen

Genom att du själv är med och bearbetar din egen text, lär du dig mer om vad som påverkar texten. Du får hjälp att lyfta blicken och se vad du själv behöver tänka på och kan pröva när du tycker det är svårt att skriva. Genom att förstå textens olika nivåer gör du inte åt tid på att peta med detaljer i texten förrän den har rätt innehåll och en hyfsad struktur. Att förstå vad som påverkar en text blir ofta en aha-upplevelse som du har nytta av både när du skriver själv och när du ska ge feedback till andra.

Boka ett prova-på-tillfälle

Tycker du det verkar intressant? Välkommen att höra av dig, så får du veta mer. Om det känns intressant så bokar vi ett prova-på-tillfälle! Koncentrationen brukar räcka till ungefär två timmar, och under september erbjuder jag ett sådant tillfälle för 1500 kr exkl.moms (ord. timpris 950 kr ex moms).

Prenumerera på nyhetsbrevet?

Detta inlägg kommer från mitt nyhetsbrev, som jag ger ut en gång i månaden.

Vill du prenumerera? Välkommen att anmäla det via kontaktformuläret.

Leave A Comment